Wat zijn Fashioncolors en Vivids?

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Als je al even hebt rondgekeken op mijn blog heb je de termen ‘Fashiocolors’ en ‘Vivids’  vast al een aantal keer voorbij zien komen. Het is dan ook wat ik het állerliefste doe wanneer ik kleur! Maar wat zijn Fashioncolors en vivids nou eigenlijk?

Er staan vast veel verschillende omschrijvingen van deze termen op internet. In deze blog vertel ik je graag wat mijn interpretatie van ‘Fashioncolors’ en ‘Vivids’ is. 

Fashioncolors

Fashioncolors zijn haarkleuren vaak aangebracht als kleuring op een superlichte basis. Het zijn kleuren die niet natuurlijk uit je hoofd kunnen groeien zoals blond bruin en zwart dat doen. Denk bij het woord Fashioncolors  meer aan Pasteltinten als lila, licht roze, peach, babyblauw of metallic en parelmoertinten als zilvergrijs en cendré. Ook kun je met fashioncolors je mooie blonde haarkleur een extra interessante touch geven. Hiermee bedoel ik, lichte en subtiele gloedjes die niet direct heel erg opvallen maar je kleur net even iets interessanter maken.

Vivids

Het woord ‘Vivids’ gebruik ik voor felle en harde kleuren als Ariël-red Neon green of Intens Violet of Magenta.

In tegenstelling tot fashioncolors kunnen  sommige vivid-kleuren ook aangebracht worden op een kleurhoogte donkerder dan 7 (donkerblond). Het is wel goed er rekening mee te houden dat je basiskleur het allerbelangrijkste is voor het eindresultaat. Daarmee bedoel ik de kleur die je haar is vóór het aanbrengen van de fashioncolors. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een schilderij. Als je op een wit canvas schildert, worden je kleuren natuurlijk veel helderder en intenser dan wanneer je doek oranje of beige of bruin is. Een pure magenta zal dus zeker iets doen op een kleurhoogte 6 maar nooit zo mooi helder en fel worden als wanneer dezelfde kleur op een superlicht blonde ondergrond wordt gezet.


“Be a pop of color in a black and white world”


Sommige fashioncolors zijn demi permanent. Dat betekent dat ze gemengd worden met waterstofperoxide. Deze worden ook wel toners of spoeling genoemd. In de meeste gevallen gaat dit dan echt om ‘gloedjes’  in blond haar of grijs tinten. Door middel van zogenaamde ‘mixtinten’ kun je wel kleuren als roze en violet aan een toner toevoegen. Mixtinten zijn pure kleurpigmenten die aan de toner kunnen worden toegevoegd. De praktijk wijst vaak uit dat deze kleuringen wel sneller vervagen dan ‘Direct dyes’

Direct Dyes

‘Direct Dyes’, de naam zegt het al een beetje, zijn kleuren die direct vanuit de tube op het haar gaan. Deze hoeven dus niet eerst gemengd te worden met een waterstofperoxide. Ook zie je wanneer de verf in het bakje zit de kleur meteen. In het geval van een spoeling of een toner moet de kleur nog ‘ontwikkelen’ en zie je pas welke kleur je haar wordt als de verf al in je haar zit.

Fahioncolors zijn superfun om mee te experimenteren! Ze vervagen erg mooi en worden naar mate je ze wast steeds lichter iets waardoor je er uiteindelijk gemakkelijk een andere fashioncolor overheen kunt zetten. Ook het gebruik van speciale kleurtechnieken als ‘holographic hair’ of ‘horizontal coloring’ is ontzettend tof met dit soort kleuren.

Ondanks dat Fashioncolors en vivids dus in de basis geen natuurlijke kleuren zijn, kun je ze wel natuurlijker laten lijken door bijvoorbeeld de aanzet een natuurlijke donkere kleur te geven. De lengten en punten van het haar kleur je dan in met fashioncolors. Ook een “Peek a Boo” is iets veiliger als je wilt ontdekken of het iets voor je is. Je kleurt dan een het haar in de nek en laat het haar in de natuurkleur eroverheen vallen. Zo heb je een supertof effect als je een hoge knot draagt of je haar vlecht. Kortom; er zijn zoveel manieren om Fashioncolors te dragen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Dan kun je me volgen via Instagram of Facebook

Laatste berichten

Dit vind je misschien ook interessant?!