Rood haar trends winter 2021 – 2022

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Rood haar is ‘hot en happening’ dit najaar! Ben jij een natural redhead of van plan om je lokken rood te laten kleuren deze winter? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een flinke dosis ‘Red head Inspiration’. Dit zijn dé Rood haar trends voor de winter van 2021 – 2022!

Alles kan en mag op het gebied van rood haar! Er zijn ontzettend veel verschillende variaties. Van koper tot peach en van mahonie tot vuurrood en alles ertussen in.  Ook mixen en matchen mag en is helemaal van dit moment.

Naast een fijne dosis inspiratie vertel ik je alles waar je rekening mee moet houden bij je beslissing om voor rood te gaan. Want deze winter is de trend; “Rood, Roder, Roodst”

Dit artikel bevat affiliate links. Waneer je iets koopt via een van de links steun je mijn blog zonder dat dit jou iets extra kost. Ik promoot alleen producten waar ik bekend mee ben en waar ik 100% achter sta.. Thank you!

Houdbaarheid van rood haar

Rood haar is práchtig maar vergt wel flink wat onderhoud. Dit is iets waar je over na moet denken voordat je besluit toe te treden tot “the world of redheads’.

Voorpigmenteren rood haar

Rood is een kleur die redelijk snel vervaagd met name wanneer je een hele lichte ondergrond hebt. Je rode kleur vervaagd dan snel terug naar ‘oranje of rozig’. In dat geval doe je er goed aan je haar eerst te laten voorpigmenteren.

Wat is voorpigmenteren?

Voorpigmenteren is eigenlijk het toevoegen van extra kleurpigmenten aan het haar voordat het daadwerkelijk wordt gekleurd. Dit kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door middel van een spoeling met een mengverhouding 1:3 (een deel kleur drie delen waterstofperoxide).

Een spoeling waarmee wordt voorpigmenteert is vaak een tint lichter dan de uiteindelijke wenskleur. Hiervoor wordt soms een natuurtint gebruikt maar in het geval van rood is het beter om al warmte (koper of roodtinten) toe te voegen aan de voorpigmentatie.

Wella Perfecton als voorpigmentatie

Voorpigmenteren kan ook gedaan worden met Wella Perfecton. In substantie lijkt dit product een beetje op ecoline. Het is een waterig supergepigmenteerd product waaraan evt. extra water wordt toegevoegd om de kleurpigmenten wat minder intens te maken. Of het product verdund moet worden met water is afhankelijk van je wenskleur.

Perfecton bevat een vitamineverzorgingscomplex en hoeft niet te worden gemengd met een waterstofperoxide. Dit maakt het product absoluut niet schadelijk voor het haar.

Perfecton heeft verschillende nuances zodat er voor iedere rode kleur een goede basis is. Bekijk hieronder de verschillende kleurnuances van Wella Perfecton.

Voorpigmenteren met Perfecton - The Rainbowroom

Bij het gebruiken van Perfecton als voorpigmentatie wordt het product meestal op droog haar aangebracht met een sponsje. Dit omdat het product zo vloeibaar is dat het lastig met een kwast is aan te brengen. Om die reden gebeurt dit in de salon meestal bij de wasbak.

Wanneer het haar helemaal verzadigd is met het product hoeft het niet te worden uitgespoeld! Met de föhn wordt het voorgepigmenteerde haar aangedroogd voordat de wenskleur eroverheen gaat.

Bright Copper

Ik begin meteen met een van mijn absolute favorieten! Bright Copper it is!

Een felle heldere koperkleur die lichte groene of blauwe ogen er echt uit laat springen.

Een felle koperkleur als deze, kan worden voorgepigmenteerd met Perfecton shade /43. Zelf kun je deze kleur het beste onderhouden met Het Bright. Copper Colour Mask van The Insiders of Het Colorfresh masker van Wella.

Red and Copper Colormelt

Rood haar Trend winter 2021 - 2022 - The Rainbowroom
foto: Instagram https://www.instagram.com/john.n1115/

Perfecton als kleuropfrisser

Je kunt perfecton ook tussen twee kleurbehandelingen door gebruiken om je kleur op te frissen. In dat geval houd je het volgende stappenplan aan.

  1. Was het haar zoals gewoonlijk, gebruik een shampoo voor gekleurd haar!
  2. Maak het haar handdoekdroog. (geen conditioner gebruiken).
  3. meng je 250 ml water met tot max 20 ml Perfecton (afhankelijk van de gewenste kleurnuance) en breng je dit met een sponsje op je haar aan.
  4. Masseer het product goed door en laat 10 tot 15 minuten inwerken.
  5. Goed uitspoelen en afsluiten met conditioner voor gekleurd haar.

In dit geval gebruik je het product dus tussen je reguliere kleurbehandelingen door om de kleur te intensiveren zonder dat dit schadelijk is voor het haar.

Intense Dark Copper

Foto: Instagram https://www.instagram.com/chancellarwelch/

Perfecton toevoegen aan je conditioner of masker

Je kunt ook Perfecton aan je conditioner of masker toevoegen om de kleur te onderhouden. In dat geval doe je de gehele inhoud van je fles conditioner in een bakje en meng je daar de perfecton doorheen. Vervolgens kun je conditioner terug in de fles doen.

Op deze manier voorkom je dat het product niet goed gemengd wordt en er vlekken ontstaan in je haar.

Hetzelfde geldt voor je masker. Doe de inhoud in een bakje (als het daar al niet in zit) en voeg de Perfecton toe. Goed mengen en het masker vervolgens terug in de originele verpakking doen.

Cherry Red Ombre

Foto: Instagram https://www.instagram.com/guy_tang/

Wie durft?! Hoe tof is deze Cherry Red Ombre color?

Diepere Magenta Roze / Paarstinten zijn ook heel tof in combinatie met rood en koper. Had ik al genoemd dat mixen en matchen helemaal mag deze winter?!

Houdt er wel rekening mee dat in het geval van intense roodtinten als deze ontkleuren van het haar nodig is om de kleur mooi tot z’n recht te laten komen. Hoe lichter de basis hoe intenser het eindresultaat!

Berry Curls

Foto: Instagram https://www.instagram.com/guy_tang/

Deze supertoffe Berry color kun je zelf thuis gemakkelijk bijhouden met het Color Fresh masker “Roze Blaze” van Wella. Gebruik voor het beste resultaat dit masker altijd in combinatie met een shampoo voor gekleurd haar.

Fierce Red

Foto: Instagram https://www.instagram.com/guy_tang/

Jean Paul Mynè – Navitas Organic – Paprika Shampoo en Masker

Een superfijne optie om de fellere en donkerdere roodtinten zoals hierboven te intensiveren / te onderhouden zijn de Paprika shampoo en masker van Jean Paul Myne.

Zowel de shampoo als het masker bevatten pure kleurpigmenten uit rode paprika en is daarmee perfect om een rode kleur een mooie oppepper te geven of te onderhouden.

Deze shampoo bevat géén parabenen, siliconen of sulfaten en in combinatie met het masker stapelen de rode kleurpigmenten zich op in het haar waardoor de kleur steeds voller, mooier, glanzender én langer houdbaar wordt.

Who doesn’t want that?! <3

Rood haar Trend winter 2021 - 2022 - The Rainbowroom

Pas op met Henna!

Henna is een geliefd product bij vele ‘redheads’ maar houdt er rekening mee dat wanneer je je haar eenmaal gekleurd hebt met Henna je het daarna niet meer kunt kleuren met ‘gewone’ haarverf.

De Henna kan in combinatie met de ammonia een chemische reactie veroorzaken die het haar flink kan beschadigen of zelfs van binnen uit kan verbranden!

Wanneer je je haar ooit weer zult willen kleuren zal de Henna eerst volledig uit moeten groeien en Dit. Duurt. Lang.

Wees om deze reden ook áltijd eerlijk tegen je kapper over het gebruik van Henna in je haar. zelfs al is het meer dan een jaar geleden voor het laatst met Henna gekleurd.

En? Twijfel jij al of je voor rood gaat deze winter? Ik ben heel benieuwd!

Mocht je nog vragen hebben over rood haar, het onderhouden of kleuren ervan of over welke producten het beste bij jouw haar passen? Stuur me dan gerust een berichtje, ik help je graag!

Wat is jouw favoriete rood-shade?

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest Recipes

Meer zoals dit

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond