Je haar krullen? Zo blijven je krullen wél zitten! 5 tips

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Heb je lang en veel haar? Dan herken je volgend ‘dingetje’ mogelijk ook wel. Je bent vroeg opgestaan en net 1,5 uur met je krultang in de weer geweest, zijn je krullen nu alweer uitgezakt! Frustrerend… Dit is iets wat ik vaak,en dan met name van degenen met lang, veel en zwaar haar te horen krijg. Tijd voor een artikel waarin ik je tips geef hoe je ervoor kunt zorgen dat je krullen volgende keer wél de hele dag blijven zitten 😉

Dit artikel bevat affiliate links. Waneer je iets koopt via een van de links steun je mijn blog zonder dat dit jou iets extra kost. Ik promoot alleen producten waar ik bekend mee ben en waar ik 100% achter sta.. Thank you!

1. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is!

Wanneer je je haar gaat krullen is het heel belangrijk dat je haar 100% droog is. Dit om twee redenen waarvan de meest belangrijke is dat je haar letterlijk verbrand wanneer je een steil- of krultang op vochtig haar gebruikt.

Nooit doen!

Je haar is geen tosti en hoort ook niet zo te klinken als je je krultang erin zet 😉

100% droog dus!

De tweede reden is dat wanneer je haar nog (licht) vochtig is het zwaarder is en minder elastisch dan wanneer het helemaal droog is. De zwaarte van je eigen haar ‘trekt zichzelf dan als het ware weer uit de krul’.

Wil je je haar dus krullen als je het net gewassen hebt, zorg er dan echt voor dat je je haar eerst helemaal droog föhnt.

Gebruik voordat je je haar föhnt, maar ook zeker wanneer je een van je stylingtools gebruikt áltijd een heatprotector.

Een heatprotector legt een laagje “goede” (in water oplosbare) silconen om je haar heen waardoor je haar beschermd is tegen de warmte van je föhn en stylingtools. Daarnaast zorgt dit laagje ervoor dat de haarschubben beter sluiten en je stylingtools gemakkelijker door je haar heen glijden.

Heatprotectors heb je zowel in spray als in leave-in vorm of olie.

2. Gebruik je hairspray vóór het krullen

Je kunt je hairspray het beste over het haar sprayen voordat je je krullen maakt. Spray vanaf ongeveer 15 cm afstand vooraf de lok in die je gaat krullen.

Gebruik bij voorkeur een lak die niet plakt of extreem hard wordt. Mijn absolute favoriet bij het krullen van het haar is Insiders “Hold it there finishing spray“.

Deze lak geeft luchtig volume, wordt niet hard en is gemakkelijk doorkambaar terwijl ie absoluut zijn hold behoudt. Daarnaast ruikt ie ook nog eens héérlijk fruitig.

3. Laat het haar goed afkoelen

Dit is de meest cruciale stap! Je kunt het haar omvormen wanneer het warm is. Door het haar in de gewenste vorm af te laten koelen kun je er vervolgens (hypothetisch gezien dan) een baksteen aan hangen maar het zal toch terug in de krul komen.

Een veel gemaakte fout is dat men de neiging heeft, zodra de krultang uit het haar komt en de krul dus nog warm is, met de handen door het haar te gaan.

Juist omdat het haar nog warm is en je het dus nog steeds kunt omvormen, is het belangrijk het haar eerst af te laten koelen in de gewenste vorm.

Ook wanneer je lang en zwaar haar hebt kun je je voorstellen dat wanneer je je krul gewoon laat hangen terwijl ie nog warm is, het gewicht van je eigen haar de krul er alweer uit trekt nog voor het afgekoeld is.

Kun je weer opnieuw beginnen..

De gemakkelijkste manier om je haar goed af te laten koelen in de juiste vorm is door de krul met je hand op te vangen wanneer je hem van de krultang af laat glijden.

Nu kun je de krul terug oprollen en tegen de hoofdhuid aan vastzetten met een boucléclip of een zelfklevende roller.

Wél of juist geen extra volume?

Wil je extra volume? Zorg er dan voor dat je de roller dicht tegen de hoofdhuid opdraait. Voor iets minder volume zet je de rollers iets lager vast.

Wanneer je kleinere rollers gebruikt of de krul strak oprolt voordat je hem vastzet met een bouclé clip, worden je krullen fijner.

Gebruik je daarentegen grote rollers of rol je de krul losjes op voordat je hem vastzet dan zal het eindresultaat meer lijken op een grove slag met veel volume.

Op die manier kun je goed bepalen hoe het gewenste eindresultaat eruit zal gaan zien.

Belangrijk dus; goed af laten koelen.

4. Pak je plukken niet te dik op

“Grote stappen, snel thuis” is super! Vooral als je op een regenachtige schemeravond van de bushalte naar huis loopt. Niet wanneer je je haar krult.

Bummer…

Neem hier echt even de tijd voor. Wanneer je te dikke plukken haar om je krultang heen rolt wordt alleen het haar wat tegen het oppervlak van de krultang aan ligt warm genoeg om om te kunnen vormen.

Neem daarom wél brede, maar niet te dikken plukken op zodat het haar evenredig over het oppervlak van je krultang verdeeld wordt. Zo word je haar op ieder gedeelte even warm en zal je krul beter blijven zitten.

Heb je heel lang haar? Dan zijn er krultangen op de markt die extra lang zijn zodat je het haar niet over zichzelf heen om je krultang hoeft te rollen.

Wanneer je je haar goed verdeeld over het oppervlak van de krultang is de houdbaarheid van je krul beter en je eindresultaat gelijkmatiger.

5. Gebruik een goede krultang

Last but not least.. Goed gereedschap is het halve werk! Klinkt een beetje cliché maar is wel waar!

Een goede krultang moet toch wel aan een paar belangrijke eisen voldoen. Daarnaast is jouw persoonlijke voorkeur bij het kiezen van een goede krultang natuurlijk ook van belang.

Er zijn zoveel verschillende soorten en maten krultangen op de markt dat ik me kan voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Toch zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een krultang. Misschien wordt de keuze daardoor toch weer iets overzichtelijker.

Zorg er in ieder geval voor dat er een temperatuurregelaar op je krultang zit óf kies voor een krultang met een stand zodat je zeker weet dat ie niet heter wordt dan nodig!. Veel krultangen worden onnodig heet. Dit is voor veel haarstructuren helemaal niet goed, Bij fijn tot normaal haar is 180 graden celcius echt meer dan voldoende om je haar mee om te vormen. Warmer dan dat heeft geen enkel effect en zal je haar hooguit beschadigen.

Daarnaast is te veel hitte ook nog eens funest voor je kleur! And you don’t want that!

Temperatuurregelaar dus! Óf kies een krultang met een hittestand zodat je zeker weet dat ie nooit te heet staat!

Zelf heb ik onderstaande krultang van The Insiders. Één stand, één temperatuur en geen klepje zodat je gekke randen in het haar krijgt. Daarnast is deze krultang gemaakt van toumaline wat ervoor zorgt dat het haar minder statisch is. Echt een aanrader dus!

De dikte van je krultang heeft effect op het gewenste eindresultaat. Hoe dikker de buis, hoe grover de krul. Ook dit is iets om rekening mee te houden bij de beslissing van je aankoop.

Daarnaast kan het materiaal waar de krultang van gemaakt is doorslaggevend zijn. Zo heb je krultangen van keramiek, titanium en tourmaline. Verschillende materialen hebben effect op de statische gelaadheid van het haar of hebben een anti – frizz werking.

Ik hoop natuurlijk dat deze tips jou gaan helpen bij het creëren van de perfecte én langhoudbare krullen!

Zodat als we straks weer naar feestjes en uit eten kunnen het daar in ieder geval niet aan ligt 😉 Mocht je nog vragen hebben? Stuur me dan gerust een berichtje. Ik help je graag!

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond

3 REACTIES

  1. Nice! Ik heb krullen haar en neem inderdaad soms te grote plukken, dat werkt inderdaad minder goed dan gewoon rustig de tijd nemen!
    Thanks ook voor jou reactie op mijn blog!
    Liefs, Camilla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest Recipes

Meer zoals dit

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond