De voordelen van Biergist voor je haar, huid en nagels

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Heb je al wel eens iets gehoord of gelezen over het de voordelen van biergist als voedingssupplement, of is het slikken van biergist ter bevordering van een mooie egalere huid, glanzender haar en sterkere nagels helemaal nieuw voor je? In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen met het slikken van biergist en wat het effect van het gebruik van biergist is voor het uiterlijk én voor de gezondheid.

Laat ik beginnen je te vertellen dat ondanks dat ik de puberteit al lang geleden achter me heb gelaten, ik, voordat ik biergist supplementen begon te slikken, eens per maand nog steeds de eeuwige jeugd te pakken leek te hebben. Ik heb het hier natuurlijk over de menstruatie periode waarin de onderhuidse ontstekingen en acné als paddenstoelen uit de grond leken te schieten. Er trad meer haarverlies dan tijdens de rest van de maand en mijn nagels wilden nog wel eens scheuren of afbreken.

Inmiddels slik ik al jaren dagelijks biergisttabletten en ben ik absoluut overtuigd van de werking van biergist ter bevordering van een egale huid, glanzender haar en sterkere nagels. Sindsdien heb ik namelijk nauwelijks nog last van bovenstaande menstruatiebijkomstigheden tenzij ik vergeet biergist te slikken. Dan gaat het namelijk meteen weer mis…

Dit artikel bevat affiliate links. Waneer je iets koopt via een van de links steun je mijn blog zonder dat dit jou iets extra kost. Ik promoot alleen producten waar ik bekend mee ben en waar ik 100% achter sta.. Thank you!

Wat is biergist?

Biergist supplementen zijn voedingssupplementen die gemaakt zijn van gedroogde gistcellen die bestaan uit microscopische schimmels. Dit klinkt misschien een beetje vies maar er zitten ontzettend veel voordelen aan het slikken van biergist. Deze biergist supplementen zijn namelijk rijk aan voedingsstoffen zoals Vitamine-B, mineralen, calcium en eiwitten die onder andere het bloed zuiveren en de aanmaak van nieuwe cellen bevorderen.

Biergist is een natuurlijke bron van vitamine B-complex. Dit speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling en energieproductie in het lichaam. Het bevat ook aminozuren die helpen bij het opbouwen van spiermassa en het verbeteren van het immuunsysteem. Biergist supplementen zijn ook werkzaam bij het verlagen van cholesterol en het verbeteren van de gezondheid. Ook voor je innerlijke schoonheid wordt dus gezorgd als je biergist supplementen slikt. Wat wil een mens nog meer?

Waarom biergist te bevordering van gezonde huid, haar en nagels?

Biergist bevat een verscheidenheid aan vitaminen, mineralen, calcium en aminozuren die de aanmaak van keratine bevorderen. Keratine is een vezelachtig eiwit dat het belangrijkste component is van je haar en nagels en de buitensta laag van je huid. Keratine is dus essentieel voor de haargroei en het voorkomen van haaruitval.

Naast zijn structurele rol heeft keratine ook andere belangrijke functies. Het helpt bijvoorbeeld om de huid en het haar te beschermen tegen beschadiging door omgevingsfactoren zoals zonlicht en chemicaliën. Het helpt ook om vocht vast te houden, wat belangrijk is voor een gezonde huid en haar.

Naast de aanmaak van keratine speelt Vitamine B een belangrijke rol bij de celgroei en de productie van nieuwe cellen. Dit zorgt weer voor het verminderen van ontstekingen, zoals oneffenheden en acné. Het beschermt tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan de huid, het haar en de nagels. Dit komt voornamelijk omdat biergist bloedzuiverend werkt. Je huid wordt dus gezuiverd van binnenuit.

Eiwitten zijn daarnaast belangrijk voor de groei en reparatie van de huid, het haar en de nagels. Dit omdat ze de bouwstenen zijn van deze weefsels. Ze kunnen ook helpen bij het behouden van de sterkte en elasticiteit van de huid en het haar. Je blijft er dus ook nog eens langer jong bij 😉

Het slikken van biergist brengt dus enorm veel voordelen met zich mee. Je hebt er snel resultaat van en het is een stuk goedkoper dan dure crèmes, hair vitamines, hyaluronzuur etc.

Wil je Biergist gaan gebruiken?

Biergist is verkrijgbaar in tablet of poedervorm. Door de ietwat bittere smaak vind ik persoonlijk het mengen van het poeder door bijvoorbeeld de yoghurt of een smoothie een iets minder fijne optie dan het slikken van biergist in tabletvorm.

Biergist wordt vaak verkocht in potten van wel 400 á 500 tabletten voor hooguit een paar tientjes. Je doet er dus wel even mee.

*Let op; Wanneer je allergisch bent voor schimmels of biergist kun je het gebruik ervan beter vermijden. Slik je medicijnen dan is het altijd een goed idee om even met je arts te overleggen of je extra voedingssupplementen kunt slikken

Slik jij al biergist ter bevordering van je haar, huis en nagels? Of wil je het gebruik van een ander voedingssuplement delen? Dat kan natuurlijk in de reacties of stuur me een berichtje!

Laatste berichten

Dit vind je misschien ook interessant?!