Ben jij een Huismu(t)s? Dan heb je deze dingen zeker in huis!

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie over haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Mijn favoriete seizoenen? Op zeker de herfst en de winter! Ik vind het heerlijk als het om 17:00 donker is en de kaarsjes weer aan mogen. Het fijnst is het dan om diep in de bank weg te zakken onder een fleecedekentje met een kop koffie, mijn favoriete Netflix serie of een goed boek en de kat op schoot. Yes! I’m officially een huismu(t)s! Ben jij ook een huismu(t)s? Dan heb je de volgende dingen vast en zeker in huis!

1. Je eigen koffie of theemok

Natuurlijk staan er wel een stuk of 8 in je kast maar die ene mok ja.. die is van jou! Misschien staat je naam erop? Of een leuke quote die je aanspreekt?

Niemand komt aan die mok en als ie vies is was je hem met de hand af want “No way!” dat je uit een andere mok drinkt!

2. Extra dekentjes voor op de bank

Dekentjes voor op de bank, je kunt er nooit genoeg van hebben. Natuurlijk moeten de kleuren wel mooi afgestemd zijn op de rest van je interieur en kun je ook heerlijk combineren met verschillende stoffen en materialen om je bank een extra huiselijke comfi-sfeer te geven.

3. Een Huispak

Spijkerbroek uit. Huispak aan. Waarschijnlijk denk je hierbij meteen aan de gouden glitterige huispakken van Roy Donders (als dat idd zo is, heeft hij zijn marketing goed voor elkaar). Een joggingpak, lekker zittende pyjama of andere comfortabele broek en oversized hoodie of zelfs een foute kersttrui vallen zeker ook in deze categorie. Alles waar jij je prettig in voelt. En hé, niemand die het ziet!

Wanneer ik uit mijn werk kom is het aantrekken van mijn ‘huispak’ het eerste wat ik doe. Heb ik daarna meteen een goede reden om de deur niet meer uit te hoeven 😉 Mijn favoriete huispak bestaat overigens uit een legging, een veel te grote trui waar ik twee keer in pas en hele dikke sokken!

4. Een kruik

Héérlijk bij koude dagen om bijvoorbeeld je bed mee voor te verwarmen. Wanneer je instapt kun je hem ook nog eens naar je voeteneind verplaatsen. Ideaal voor degenen die last hebben van wintertenen 😉

Ook tijdens de menstruatieperiode is een kruik onmisbaar als je klachten hebt. Het kan de pijn flink verzachten wanneer je een warme kruik tegen je buik legt.

Wist je dat je hele toffe hoezen zijn voor om je kruik? Zo word zelfs je kruik een eye-catcher in je woon of slaapkamer.

5. Een huisdier

Of je nu een kat, hond, konijn, cavia of hamster-persoon bent. Er gaat niets boven een avondje bankhangen met je allerliefste huisdier op schoot. Dat heerlijke gevoel wanneer jouw geliefde beestje tevreden op je schoot ligt te knorren, dat wil toch iedereen? Tenzij je allergisch bent natuurlijk! Dan kun je altijd nog gaan voor een goudvis. Zelfs die geven gezelligheid.

6. Extra dikke sokken

Slippers of pantoffels zijn natuurlijk ook helemaal goed maar daar kun je weer niet mee op de bank onder je dekentje. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar extra dikke sokken. Ik vertelde eerder al dat het eerste wat ik doe wanneer ik thuiskom het aantrekken van mijn ‘huispak’ is en dikke sokken zijn daar absoluut een essentieel onderdeel van!

7. Een Journal of dagboek

Als introverte huismus vind ik het heel fijn om een dagboek of Journal bij te houden. Natuurlijk is mijn blog al een een soort creatieve uitlaatklep van mijn schrijfsels maar een journal is een stuk persoonlijker. Hierin schrijf ik dagelijks op waar ik dankbaar voor ben. Wat ik nog wil leren, wat ik daarvoor ga doen en hoe ik mijn doelen kan bereiken.

Als persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor je is kan ik je van harte aanraden vandaag nog te beginnen met het schrijven in een dagboek. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk om later terug te lezen wat je hebt geschreven. Al is het maar om te kunnen controleren of je wensen zijn uitgekomen en je je doelen hebt behaald.

“I don’t hate people

i just feel better

when they are not around”

Cherles Bukowski

8. Kerstverlichting

Jahoor. Zo ‘Insta-Worthy’ en minstens even ‘Pinterest-Proof’!  Een beetje een slaapkamer, appartement of balkon heeft toch minstens wel een slinger aan lampjes, ook wel ‘Fairylights’ genoemd. Deze vallen absoluut in de categorie sfeerverliching en geven je huis zo’n gezellige uitstraling. Gotta Love ‘em! Zeker wanneer je veel thuis bent.

9. Een hele volle boekenkast

Lezen is overal goed voor! Ik verslind het ene boek na het andere en ben vooral geïnteresseerd in businessboeken en persoonlijke ontwikkeling. Ook goede fictie vind ik heerlijk om lekker mee weg te dromen. Ik ben dan ook van mening dat je nooit genoeg boeken kunt hebben. Mijn boekenkast puilt dan ook letterlijk uit en daarom stapel ik tegenwoordig ook boeken op op mijn nachtkastje, de eettafel, salontafel en zelfs op de badrand en ja, er kunnen er nog steeds meer bij!

10. Electrische deken

Valt een beetje in de categorie kruik. Zo fijn om in de winter even aan te zetten voordat je je bed in duikt. De warmte maakt dat je meteen heerlijk ontspant, gemakkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Zo kun je straks weer goed uitgerust en fit, vroeg aan je nieuwe dag beginnen.

11. Bloemen of kamerplanten

Als je graag veel thuis bent is het belangrijk dat je huis gezellig is en hoe kun je je huis nu beter opleuken dan met bloemen of kamerplanten? Daarnaast ben je met veel groen in huis ook thuis nog een beetje verbinding met de natuur.

Natuurlijk wel water geven! Maar gelukkig ben je graag thuis om dit te doen 😉

12. Netflix abbonement

Een abonnement op een of meerdere streamingsdiensten is tegenwoordig sowieso bijna onmisbaar! Huismu(t)s of niet. Pas er wel voor op dat je niet te veel aan het bingen gaat maar af en toe en zondagje Netflixen kan helemaal geen kwaad.

Dat je graag thuis bent wil helemaal niet zeggen dat je geen sociaal leven hebt. Soms is het ook gewoon heerlijk om je even terug te trekken in je eigen bubbel. De ene persoon heeft hier gewoon iets meer behoefte aan dan de andere en dat is helemaal ok!

Ben jij een echte huismus en hoeveel van de bovenstaande items bezit jij?

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest Recipes

Meer zoals dit

- Advertisement -spot_img