Al gehoord van de “Scandinavian Hairline” Deze haartrend wil je niet missen!!

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

Helemaal op weg om dé haartrend van deze zomer te worden; de ‘Scandinavian Hairline’. Heb jij er al van gehoord? Het kan bijna niet missen dat je deze trend ook wel ‘Scandi Hairline’ genoemd, al eens voorbij hebt zien komen op Tik Tok of Instagram want de trend is viral gegaan op alle socialmedia platformen.

Wat is dat nu precies die Scandinavian Hairline?

Kort gezegd is de Scandinavian Hairline een trend die je haar het gevoel van door de zon gekleurde babylights geeft langs de contouren van je gezicht.

Eerder maakten we al kennis met de face-framing highlights en de zogenaamde ‘money piecehaartrend’ die beiden ook zorgen voor een accent langs de contouren van het gezicht. Het grootste verschil met de ‘Scandinavian Hairline’ is dat deze een stuk subtieler is.

Scandinavië staat natuurlijk niet voor niets bekend om minimalistische designstijl, strakke lijnen, neutrale kleuren en praktische functionaliteit. Dit alles heeft geleid tot invloedrijke ontwerpen op gebied van meubels, interieur, architectuur en nu dus ook tot dé haartrend van de zomer 2023!

En het goede nieuws is, mensen met alle haarkleuren en lengtes kunnen meedoen met deze toffe kleurtrend.

Zo wordt de Scandinavian Hairline gecreëerd

Om de perfecte Scandinavian Hairline te maken worden de babyhaartje langs de contour van je gezicht naar voren gekamd en opgelicht. Door de kleuring op deze manier in te zetten kun je dichter bij de hoofdhuid komen dan bij het gebruik van folies. Hierdoor is de kleuring langer houdbaar. Je start immers niet meteen met een uitgroeitje.

Omdat de babyhaartjes langs de contour van het gezicht vaak wat fragieler zijn gaat het oplichten ervan vrij snel. Een Scandinavian Hairline kan dus geplaatst worden bij de wasbak na het uitspoelen van de highlights of als losse kleurservice.

Door de babyhaartjes langs de contour van het gezicht slechts enkele tinten helderder te maken dan de rest van het haar, creëer je een zachte heldere haarlijn met het perfecte ‘sunkissed’ resultaat. Het is een snel en subtiel trucje om de uitgroei langs het gezicht wat op te frissen zonder uren in de kappersstoel te hoeven doorbrengen. Hier heb je zeker ook veel schik van als je je haar graag in een hoge staart of knot draagt. Deze kleurtechniek kan namelijk ook gemakkelijk toegepast worden langs de haarlijn in de nek.

Scandinavian Hairline de haartrend van zomer 2023 - The Rainbowroom

Voor wie is deze haartrend geschikt?

Deze look is vooral geliefd bij blondies al dan niet met highlights die hun blonde lokken net even een special effect willen geven. Maar deze veelzijdige trend kan gemakkelijk aangepast worden naar ieders haarkleur en wensen.

In het geval van rood haar kan het supertof zijn om deze kleurtechniek te gebruiken en de haarlijn in te kleuren in een heldere kopertint of een strawberry blonde en voor de brunettes kan een subtiele caramelkleurige haarlijn een goede uitkomst bieden. Kortom de mogelijkheden binnen deze haartrend zijn enorm.

Ok, Ik wil ook een ‘Scandinavian Hairline’!

Ben je overtuigd geraakt van deze toffe haartrend en wil jij ook graag een Scandinavian Hairline? Plan dan zeker een afspraak bij een professionele salon. Dit is belangrijk omdat het zetten van een Scandinavian Hairline een secuur werkje is.

Let erop dat jouw kapper in ieder geval Olaplex gebruikt en voorzichtig te werk gaat tijdens de kleuring want de haartjes langs de contouren van het gezicht zijn extra fragiel. Omdat ze niet in folies worden gezet maar naar voren worden gekamd, wordt het kleurproduct direct op de haartjes en hoofdhuid aangebracht. Als jouw kapper te fanatiek te werk gaat met het percentage waterstof kan dit de huid en ogen irriteren en haarbreuk tot gevolg hebben. Dat wil je niet! Een professionele salon dus.

Zo zorg je ervoor dat je kleur langer mooi blijft.

Wees voorzichtig met hitte en stylingtools. Zeker bij de haarlijn die sowieso al wat fijner is dan de rest van het haar. Gebruik altijd een goede heatprotector wanneer je je haar föhnt. Zet de föhn het liefst niet op de hoogste stand om beschadigd haar te voorkomen.

Verder kun je om de kleur mooi levendig te houden een zilvershampoo of kleur-beschermende shampoo gebruiken. Sluit altijd af met een voedende conditioner en gebruik eens in de twee weken een masker in je haar. Zo houd je je haar glanzend en gezond.

In dit artikel vind je alles wat je altijd al wilde weten over het gebruik van zilvershampoo

Ben je overtuigd of heb je nog vragen over deze of een andere haartrend? Stuur me dan gerust een berichtje. Ik help je graag.

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Latest Recipes

Meer zoals dit

- Advertisement -Mooi en gezondMooi en gezond