10x De mooiste haar inspiratie voor de feestdagen

Must Try

Marije
Marijehttp://www.therainbowroom.nl
Wat leuk dat je er bent! Ik blog sinds februari 2020 op The Rainbowroom. In mijn blogartikelen deel ik graag mijn passie voor haar en de ervaringen die ik de afgelopen jaren in het kappersvak heb opgedaan. Liefs,Marije

De Kerst staat weer voor de deur! Ondanks dat voor velen de kerstdagen de mooiste dagen van het jaar zijn, hoef ik je niet te vertellen dat er ook redelijk wat stressvolle momenten aan vast hangen. Wat moet je je gasten serveren? Wanneer haal je je boodschappen in huis? Wat trek je aan? Hoe draag je je haar? Bij dat laatste ga ik je helpen! In deze blog laat ik je 10 x de mooiste haar inspiratie voor de feestdagen zien. Ik weet zeker dat jij zult shinen aan het kerstdiner met een van deze haarstijlen.

De kerstdagen zijn natuurlijk bij uitstek een goede reden om je weer eens even flink uit te dossen op gebied van make-up, fashion en je haar. De mooiste Instagram hairdo’s heb ik als inspiratie voor je bij elkaar verzameld in een lijst. Sommigen kun je gemakkelijk zelf maken en bij anderen heb je misschien een beetje hulp nodig maar ze zijn allemaal te doen!

Van toffe kleuren tot accessoires en het ultieme kerstgevoel, deze toffe kerst haarstijlen hebben voor ieder wat wils.

Dit artikel bevat affiliate links. Waneer je iets koopt via een van de links steun je mijn blog zonder dat dit jou iets extra kost. Ik promoot alleen producten waar ik bekend mee ben en waar ik 100% achter sta.. Thank you!

1. Sleek ponytail met glitters

Deze strakke staart met gouden glitters die gemaakt is door Anastasios Hair Style Studio is zo Glamorous en minimalistisch tegelijk en heel gemakkelijk zelf te maken.

Benodigdheden:

Stap 1. Borstel je haar strak naar achteren vanuit een midden scheiding.

Stap 2. Zet je staart vast met een elastiekje.

Stap 3. Draai een plukje haar uit de staart om het elastiekje heen en zet deze aan de onderkant van de staart vast met een schuifspeldje.

Stap 4. Spray haarlak of glansspray om losse haartjes en ‘flyaways’ vast te zetten en je haar extra te laten shinen.

Stap 5. Breng de gouden glittergel aan zoals op de foto.

En natuurlijk niet vergeten om zelf foto’s te maken van jouw creatie!

2. Braided Bun

Als de glitters van de eerste foto ‘to much’ voor je zijn, zijn deze prachtige vlechten die samen een lage knot vormen misschien iets voor jou?! Deze toffe updo ziet er moeilijker uit dan het is. Irina Zeiser van Larina Beauty laat zien  hoe mooi en feestelijk vlechtwerk op zijn best is.

Stap 1. Prep het haar met een texture spray zodat het haar wat minder glad wordt.

Stap 2. Maak twee vlechten aan weerszijden van de midden scheiding. Vlecht onderhands oftwel maak ‘dutchbraids’. Door onderhands te vlechten komt de vlecht óp het haar te liggen.  Vlecht helemaal door tot aan de punten en zet vast met een klein elastiekje.

Stap 3. Strooi wat volume poeder over de vlechten en trek de vlechten voorzichtig een beetje los. Hierdoor krijgen de vlechten een romantisch effect en lijken ze volumeneus

Stap 4. Draai de uiteinden van de vlechten om elkaar heen, vouw de punten naar binnen en zet de vlechten vast in een lage knot met schuifspeldjes. Eventueel kun je de vlechten in de knot nog iets verder los trekken totdat je het gewenste ‘perfectly imperfect’ resultaat hebt. Natuurlijk kun je ook nog accessoires toevoegen!

3. Faux Fishtail Braid

Gotta Love this one! by Samirasjewelry

Natuurlijk is de kleur alleen al geweldig maar in combinatie met de ‘faux’ vissengraad vlecht en de gouden accessoires is deze haarstijl zonder twijfel de eyecatcher van de avond! Hint; Je hoeft er niet eens voor te kunnen vlechten 😉

Stap 1. Prep het haar met texture spray.

Stap 2. Begin boven op het hoofd met het maken van een klein staartje met een doorzichtig elastiekje. Maak met behulp van doorzichtige elastiekjes een rij kleine staartjes onder elkaar door steeds aan weerszijden van het hoofd twee plukjes haar op te pakken.

Stap 3. Na het vastzetten van ieder elastiekje kun je, met behulp van wat volume poeder, het haar van het vorige staartje aan weerszijden wat los trekken voor veel volume, textuur en het ‘big hair’ effect. Door het lostrekken van het haar en daarmee het creëren van volume zorg je er meteen voor dat de elastiekjes niet meer zichtbaar zijn.

Stap 4. Zet de gouden accessoires in het haar en je bent helemaal klaar om te shinen aan het kerstdiner!

4. Full Color combi Braids

Voor de wat meer gevorderde vlechters zijn deze combivlechten waarschijnlijk ook nog te doen.

In dit beeld zijn de Dutchbraid, de vissengraagvlecht én de infinitievlecht gecombineerd. Samen met de dennenappelaccessoires en de gouden strik een supertoffe look! Liz.colors is echt the queen of braiding en superleuk om te volgen op Instagram.

Wist je dat je de kleurtjes ook los tussen je haar kunt clippen d.m.v. extensions? Op die manier hoef je geen blijvende regenboog in je blonde lokken te laten kleuren en kun je tóch deze toffe kerstlook rocken!

5. Sleek diamond Ponytail

No words needed voor deze hairdo! Ok als ik er dan toch een paar moet verzinnen.. Clean, Minimalistisch, Classy en very Christmassy!

Credits voor Viola_pyak voor deze geweldige haarstijl én het toevoegen van de ‘how to’ zodat ook jij deze kerst kunt stralen met deze toffe Kerst look!

6. Pull Through Braid

SVGlamour is de maker van deze práchtige ‘boho’ christmas look!

Ook voor deze bohemian kerststyle hoef je niet per se te kunnen vlechten.

Stap 1. Gebruik een texture spray voor body en volume en krul het haar.

Stap 2. Toupeer eventueel de aanzet voor extra volume.

Stap 3. Maak een klein staartje bovenin het haar. Maak in het midden van het staartje (boven het elastiekje) een gat en trek de staart van boven naar beneden door het gat heen. Zo ontstaat er een twist in het haar boven het elastiekje.

Stap 4. Trek het haar in de twist los met behulp van wat volume poeder.

Stap 5. Maak hieronder weer een staartje door twee plukken aan weerszijden van het hoofd op te nemen en twist het haar opnieuw. Herhaal dit helemaal tot onderaan het haar.

Voor een extra boho effect kun je de gekrulde uiteinden van het haar hier en daar juist los laten hangen in plaats van al het haar weg te steken.

De accessoires maken het helemaal af!

7. Cute Glitter Bow

Too cute too handle! Deze Bow hairstyle van Alexandra Wilson!

Ze maakt echt de práchtigste updo’s en vlechtwerken en met deze hairdo kun je zonder meer op en top aan het kerstdiner verschijnen!

8. Easy French Braid

Supersimpel en oh zo Glamorous deze French braid van Eva Pautov

Stap 1. Prep het haar met texturespray voor extra volume en body.

Stap 2. Pak een halpve staart op en verdeel deze in drie gelijke plukken.

Stap 3. Vlecht door de buitenste plukken om en om over de middelste heen te leggen. Pak hierbij steeds aan weerszijden van het hoofd een pluk haar bij.

Stap 4. Vlecht door tot onderaan de staart en trek de vlecht voorzichtig los met behulp van wat volumepoeder.

Stap 5. Maak met een lintje onderaan de vlecht de look helemaal christmas ready!

9. Rainbow Crimped hair

Ik zou de naam van mijn blog geen eer aan doen als er niet op z’n minst een Regenboog hairstyle in dit rijtje zou staan 😉

En wie kan dat nu beter dan Guy Tang!

Deze Rainbowprism haarkleur in een zilvergrijze basis is toch té mooi?!

Het ‘prism’ effect wordt nog eens extra versterkt doordat het haar is gestyled met een crimper Naast dat dit er supertof uitziet geeft het crimpen van het haar ook nog eens mega veel volume en textuur!

Gebruik je een crimper? Supertof! Net zoals bij de steil- en krultang áltijd een goede heatprotector in het haar gebruiken!

10. Christmas tree braid

Op nummer tien deze superleuke kerstboom vlechttechniek.

Kim Annesley heeft gelukkig een tutorial gemaakt voor deze Christmas tree hairstyle zodat jij ‘m ook kunt (laten) maken. Je vindt ‘m hieronder. Best een pittig klusje om bij jezelf te doen dus in dit geval misschien even je moeder, zus of beste vriendin erbij halen 😉 Maar hoe leuk is deze?!

Om de look helemaal af te maken kun je de Parel haarpins hier vinden.

Natuurlijk is je haar een klein onderdeel van je gehele ‘kerstappearance’ en moeten je outfit, make-up en schoenen ook on point zijn maar ik hoop  dat je toch wat betreft je haar alvast wat inspiratie hebt opgedaan.

Je kunt natuurlijk ook je outfit aanpassen aan je hairdo in plaats van andersom 😉

Laatste berichten

Dit vind je misschien ook interessant?!